Zoeken
  • Nevermind The Style

DIY Droogbloemen

Droogbloemen, wie heeft ze tegenwoordig niet in huis.

De poederachtige matte kleuren en de vredige uitstraling doet het hem. Het is niet voor niks dat veel mensen gevallen zijn voor deze trend.

Love it!


Welk kleurpalet blend mooi bij deze trend?

Een kleurenpalet van matte zachte tinten met een natuurlijke uitstraling is de beste combinatie met droogbloemen. Droogbloemen geven een rustige en in balans uitstraling aan je interieur. Het is belangrijk om niet te veel gebruik te maken van contrasten bij de aanwezige kleuren. Een ton sûr ton werking van kleuren past veel beter in deze interieur sfeer. Denk hierbij aan naturelle tinten, beige tinten, zachtgele tinten en oudroze tinten. Kleurrijk wonen hoeft dus niet druk, heftig en in your face te zijn. De kleuren die je op de foto's ziet zijn verzacht en afgezwakt.

Persoonlijk houd ik dan wel van een kleine eyecatcher om wat diepte te creëren in het palet. Op deze foto heb ik gekozen om die in de vorm van een kaars toe te voegen. Deze is makkelijk vervangbaar qua kleur. Een frisse vrolijke kleur in het voorjaar/ zomer en in de herfst/ winter een meer diepe, warmere kleur.


Hoe style je droogbloemen?

Doordat de droogbloemen geen sterk verzadigde kleuren bevatten en een matte uitstraling hebben komen ze het best tot zijn recht in een vaas van materiaal met een glanzende afwerking. Of je nu kiest voor glas of aardewerk, het mooist is het met een stralende look. Door het stylen op deze manier toe te passen creëren je toch contrast maar dan in het gebruik van materialen en niet zo zeer in kleurcontrasten.

Bundel groepen met accessoires in verschillende hoogtes. De interieurstijl die het beste past bij droogbloemen heeft een organische look en feel. Dat wil zeggen; zachte en ronde vormen want dat hebben bloemen en pluimen ten slotte ook.


DIY droogbloemen

Afgelopen week liep ik een rondje door onze tuin en je ziet dat de bloemen aan het einde van de bloeiperiode beginnen te raken. Daar maak ik graag gebruik van om een mooi droogboeket te maken voor binnen. De winterharde palm, daar heb ik een prachtig blad van afgeknipt. Van de eucalyptus, die mega hard groeit, heb ik een grote tak in de vaas erbij gezet. En de lavendel, die bijna uitgebloeid is maar wel nog wat paarse bloemen had, heb ik gesnoeid en de mooiste takjes erbij gezet in de vaas.

Et voilà, de basis van een droogbloemen boeket.


Handige tips als je besluit zelf aan de slag te gaan:

1. Na het afknippen géén water geven.

2. Het liefst aan elkaar gebonden en ondersteboven hangen in een redelijk donkere en niet te warme kamer. Op deze manier droogt je boeket in ongeveer 3 weken mooi op.


Om je droogboeket te beschermen kan je het volgende doen:

1. Behandelen door zachtjes haarlak over het droogbloemen boeket heen te vernevelen.

2. Zet ze niet op de tocht i.v.m. het snel laten vallen van de bloemetjes.

3. Niet in de zon zetten, zo behoud de kleur het best.


Loop eens een rondje door je eigen tuin en bekijk het met andere ogen.


Leuke tip:

De pluktuin in Blaricum

Karin en Franca zorgen ervoor dat jij de mooiste bloemen kan plukken. Deze pluktuin is elke vrijdag en zaterdag open tot eind oktober. Check de website wel even voor de actuele openingstijden. Natuurlijk is het afhankelijk van het seizoen welke bloemen er te plukken zijn.

De keus is aan jou of je er een droogboeket van maakt of ervan geniet in een vaas.

Er is vast bij jou in de buurt ook een pluktuin. Maak er een leuk uitje van (ook leuk met kinderen).


Als je gewoon de mooiste droogbloemen lekker wil bestellen no fuzz.

Check dan deze website eens Dutch Masters in Dried Flowers.Have fun!

Liefs Maaike


26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven