interieuradvies interieurstylist

Werkwijze tijdens een interieuradvies:

Een interieuradvies is een proces dat we samen aangaan. 

 Ik leg je graag uit welke fases hierbij komen kijken.

 Tijdens een eerste gratis kennismaking bespreken we jouw wensen en ideeën. 

Je hebt vast al bedacht wat je met mij zou willen delen. Welke interieurstijl spreekt je aan? Welke woonproblemen loop je tegenaan? Verandert er iets in je gezinssituatie waardoor de verschillende functies van de ruimtes onder de loep genomen moeten worden? Deel vooral niet te weinig informatie tijdens deze eerste fase.

Klikt het? Dan gaan we een fijne samenwerking tegemoet.

Hierna volgt er een eerste interieurontwerp concept. Hierin kijk ik goed naar de woonfuncties, looproutes en heldere zichtlijnen. Deze zal ik tijdens een tussentijds overleg voorleggen en bespreken we samen. Er is dan ruimte om keuzes bespreekbaar te maken en wellicht aan te passen.

Tijdens deze fase hebben we het nog niet over welke precieze kleuren of producten er gebruikt gaan worden maar meer over de juiste indelingen en het logisch gebruik van de functies van de ruimtes.

Daarna gaan we verder met een moodboard. Ik zal je proberen te inspireren om creatief in het proces te staan. Op een moodboard zie je een sfeerimpressie van de betreffende ruimtes. Denk vooral out of the box als je afbeeldingen ziet. Iets is niet wat het lijkt. Ja, denk daar maar eens over na ;-)

 

De volgende stap is materiaal- en kleuradvies. Hier gaan we kijken naar het advies voor plafond, muren, vloeren en raambekleding. Dit is de basis waar het verdere interieuradvies op gebouwd zal worden.

Belangrijke keuzes dus om te maken in deze fase.

Nu staat eigenlijk de basis van het interieurontwerp. Vanuit hier gaan we verder naar binnen werken.

Een meubel- en armaturen- en accessoire-advies en eventueel aanvullend een verlichtingsplan komt nu aan bod.

Het is mogelijk om een shop-list te ontvangen zodat je de producten makkelijk zelf kan bestellen of je kan dit proces uitbesteden aan mij. Hierdoor heb je er geen omkijken naar en ontlast het.

Een 3D ontwerp kan een handige toevoeging zijn om een interieurontwerp en advies te visualiseren. Mijn ervaring is dat dit als een enorme aanvulling gezien kan worden. Het vergoot het ruimtelijk inzicht en het is alsof je real-life door de ruimte heen loopt. Je krijgt goed zicht op de praktische indeling maar ook van het kleur- en materiaalgebruik krijg je meteen een helder beeld. Een goede tool om ook te gebruiken bij een nieuwbouwhuis. Vaak wordt het als vreemd ervaren dat je de ruimte nog niet fysiek kan ervaren. Dan is een 3D ontwerp dé oplossing! 

Ook bied ik de mogelijkheid om je te helpen met interieurbeplanting. Een interieur is niet compleet zonder planten. Een gezonde omgeving met planten voegt veel toe aan je woonplezier. Hiermee onthul ik eigenlijk een grote passie naast mijn passie voor interieur. 

- Maaike - 

 

iBinnen een straal van 20 km worden er geen extra reiskosten berekend. Daarbuiten zal een reistijdvergoeding van €0,30 per km berekend worden. Eventuele parkeerkosten worden apart op de factuur vermeld.i