interieuradvies interieurstylist

Werkwijze tijdens een interieuradvies:

Een interieuradvies is een proces dat we samen aangaan. 

 Ik leg je graag uit welke fases hierbij komen kijken.

Vrijblijvende kennismaking

Tijdens onze eerste kennismaking, telefonisch of via Zoom, bespreken we jouw wensen en ideeën. 

Klikt het? Dan maak ik een offerte en gaan we een fijne samenwerking tegemoet.

 

Start afspraak op locatie

Je hebt vast al bedacht wat je met mij zou willen delen. En ook ik heb veel vragen voor jou.

Welke interieurstijl spreekt je aan? Welke woonproblemen loop je tegenaan? Verandert er iets in je gezinssituatie waardoor de verschillende functies van de ruimtes onder de loep genomen moeten worden?

 

Deel vooral niet te weinig informatie tijdens deze eerste fase.

Eerste concept interieurontwerp

Hierin kijk ik goed naar de woonfuncties, looproutes en heldere zichtlijnen. Hieruit ontstaat de perfecte indeling. Deze zal ik tijdens de tussentijdse bespreking voorleggen en bespreken. Er is dan ruimte om keuzes bespreekbaar te maken en wellicht aan te passen.

 

Tijdens deze fase hebben we het nog niet over welke precieze kleuren of producten er gebruikt gaan worden maar meer over de juiste indelingen en het logisch gebruik van de functies van de ruimtes.

Moodboard

Ik ga je inspireren om creatief in het proces te staan. Op een moodboard zie je een sfeerimpressie van de betreffende ruimtes. Denk vooral out of the box als je de afbeeldingen ziet. Niets is wat het lijkt.

Ja, denk daar maar eens over na ;-)

 

Materialiseren en kleuradvies

Hier gaan we kijken naar het advies voor plafond, muren, vloeren en raambekleding. Dit is de basis waar het verdere interieuradvies op gebouwd zal worden.

Belangrijke keuzes dus om te maken in deze fase.

Nu staat de basis van het interieurontwerp. Vanuit hier gaan we verder.

 

Meubelplan en Accessoire advies

De invulling van het meubelplan komt nu aan bod.

 

Verlichtingsplan en Armaturen advies

Door middel van een vlekkenplan en de doorsnede van de 3D plattegrond maak ik het lichtplan visueel voor je.

Daarnaast adviseer ik de armaturen bij het interieurplan.

 

3D ontwerp

De perfecte toevoeging om een interieurontwerp en advies te visualiseren. Mijn ervaring is dat dit als een enorme aanvulling gezien wordt. Het vergoot het ruimtelijk inzicht en het is alsof je real-life door de ruimte heen loopt. Je krijgt goed zicht op de praktische indeling maar ook van het kleur- en materiaalgebruik krijg je meteen een helder beeld. Een goede tool om ook te gebruiken bij een nieuwbouwhuis. Vaak wordt het als vreemd ervaren dat je de ruimte nog niet fysiek kan ervaren. Dan is een 3D ontwerp dé oplossing!

 

Tussentijdse ontwerp bespreking

We zitten samen om de gemaakte keuzes en voorstellen te bespreken en te finetunen. Ik neem je mee in het 3D ontwerp een we bespreken de verschillende mogelijkheden.

Daarna ga ik het ontwerp verder uitwerken en komen we bij de afronding van de ontwerpfase.

 

Shop-list

Het is mogelijk om een digitale stoplist te ontvangen zodat je zelf aan de slag kan of je kan dit aankoopproces uitbesteden aan mij. Hierdoor heb je er geen omkijken naar en ontlast het. Daarnaast kan ik (tegen aantrekkelijke kortingen!) inkoop voor je doen. Op deze manier verdien je al snel een gedeelte van het interieuradvies weer terug.

Eindpresentatie

Met dit complete plan in handen ben je helemaal klaar voor de uitvoerende fase. 

Ook bied ik de mogelijkheid om je te helpen met interieurbeplanting. Een interieur is niet compleet zonder planten. Een gezonde omgeving met planten voegt veel toe aan je woonplezier. Hiermee onthul ik eigenlijk een grote passie naast mijn passie voor interieur. 

- Maaike - 

 

iBinnen een straal van 20 km worden er geen extra reiskosten berekend. Daarbuiten zal een reistijdvergoeding van €0,30 per km berekend worden. Eventuele parkeerkosten worden apart op de factuur vermeld.i